پ
پ

روز عید سعید غدیر؛ روز اکمال دین و اتمام نعمت، روز تحقق  استمرار رسالت، روز اعلان نظام اسلامی برای مدیریت جوامع بشری و روز انتصاب امیرالمؤمنین، علی علیه السلام به امامت و ولایت است،‌که با اراده خداوند تبارک و تعالی و با دست پیامبر عظیم‌الشأن اسلام صلی علی الله علیه و آله نویدبخش سعادت و تعالی انسان‌ها برای همیشه تاریخ است .

فرهنگ­سازی وگرامیداشت غدیر و مجاهدت در راه ایجاد و استقرار جامعه‌ای علوی و توسعه آن در سراسر اکناف عالم، ‌رسالتی است که علما و اندیشمندان شیعه و مجاهدان راه خدا در طول قرون‌ متمادی با ایثار جان، مال و هستی خویش دنبال کرده‌اند و اکنون با تحقق حاکمیت نظام مقدّس جمهوری اسلامی و پیشرفت و پیروزی­‌های مکرر آن در عرصه‌‌های مختلف و ارایه یک الگوی نوین برگرفته‌ از پیام غدیر، جهانیان را به پیمودن راه فلاح و رستگاری فرا می‌خواند .

برهمین اساس بنیاد بین­المللی غدیر با اتکال به خداوند متعال و در پرتو توجهات خاصه حضرت بقیه‌الله الاعظم عجل الله تعالی شریف و با مدد ملکوتی مولی الموالی، امیرالمؤمنین علیه­ا فضل­ا لصّلوه­ و السّلام با هدف تبیین و تشریح پیام­های آموزنده غدیر، اشاعه و ترویج سیره عملی امیرالمؤمنین علیه السلام، توسعه و تعمیق فرهنگ غنی غدیر و نیز نهادینه‌سازی الگوی‌ جامع حکومت علوی در داخل و خارج از کشور، به اهتمام جمعی از شخصیت‌های برجسته علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور تأسیس و با حمایت و پشتیبانی حامیان غدیر و یاوران راستین طریقت علوی به فعالیت‌های فرهنگی،‌ اجتماعی و علمی، پژوهشی خود ادامه داده است .

– ارکان تشکیل دهنده بنیاد بین المللی غدیر

ارکان تشکیل‌دهنده بنیاد عبارتند از: هیأت امناء ، هیأت مدیره  و مدیر عامل

رئیس هیئت امناء و دبیر‌کل فقید بنیاد ‌بین‌المللی غدیر مرحوم حضرت آیت‏الله ابوالقاسم خزعلى رحمت الله علیه بوده که تا پایان عمر بابرکت خود هدایت و مدیریت مجموعه را بر عهده داشتند. پس از رحلت ایشان‌، حضرت‌آیت­الله کاظم‌ صدیقی توسط هیئت‌ امناء بنیاد ‌در ‌تاریخ ۲۱/۷/۹۴‌ به‌ عنوان دبیر‌کل بنیاد ‌بین‌المللی غدیر انتخاب و منصوب گردیدند .

اعضاء‌ هیأت امناء بنیاد ‌بین‌المللی‌ غدیر‌؛‌ تعدادی از شخصیت‏هاى برجسته‌ علمی‌،‌ فرهنگی و اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ‌ایران از‌ جمله حضرات آیات احمد ‌جنتی‌،‌ محمد‌علی موحدی‌­کرمانی‌،‌‌ سیّد‌احمد ‌خاتمی‌،‌ ‌محمد‌ محمدی‌گلپایگانی‌، سیّد‌ابراهیم رئیسی‌، کاظم صدیقی‌، محمد‌حسن اختری‌،‌ سیّد‌محمد حسینی قزوینی‌، سیّدرضا تقوی، علی­اکبر رشاد و … همچنین آقایان دکترعلی­ اکبر ولایتی، سرلشکر‌ محمد‌علی جعفری، دکترسیّدیحیی رحیم‌صفوی، دکترعلاء‌الدین بروجردی، دکترغلامعلی افروز، دکترحسین ظریف‌منش، حاج علاءالدین میرمحمد صادقی، حاج حسین مهدیان و …  می‌باشند.

ریاست نمایندگی‌های بنیاد بین‌المللی‌غدیر در استان‌ها را نمایندگان محترم ولی فقیه و امام جمعه مراکز استان‌ها‌، در شهرستان‌ها ائمه محترم جمعه شهرستان و در دستگاه‌های اجرایی عالی‌ترین مقام دستگاه یا نهاد ذیربط؛ عهده‌دار می‌باشند . ( مانند وزیر محترم در وزارتخانه مربوطه)

اعضاء هیئت­ مدیره بنیاد متشکل از جمعی از شخصیت‌های حوزوی، دانشگاهی و فرهنگی می‌باشند که با رأی هیات امناء عهده‌دار این مسئولیت خطیر هستند .

با اتّکال به قدرت لایزال الهی و با استمداد از عنایات مولی­الموحدین، امیرالمؤمنین علی‌ علیه السلام و در پرتو ایمان‌، عزم عمومی و کوشش برنامه ­ریزی شده و مدبرانه جمعی، بنیاد بین‌المللی غدیر در افق بیست ساله، دارای چشم‌انداز زیر خواهد بود:

چشم انداز بیست ساله‌ی بنیاد بین المللی غدیر:

دستاورد‌های بنیاد در این چشم‌انداز عبارتند از :

در بُعد سازمانی :

  1. توانایی یکپارچه‌سازی،‌ جهت‌دهی و ایجاد هم‌افزایی در اقدامات فردی، جمعی، سازمانی، ملّی و بین‌المللی در امر غدیر
  2. توانایی بسیج منابع انسانی ، مادی ، سازمانی و قانونی و مدیریت آن در جهت اهداف غدیر
  3. برخورداری از شبکه‌ قوی هماهنگی اجرایی در سطح جمهوری اسلامی ایران و سایر جوامع و مجامع اسلامی
  4. وجود تعامل نظام‌‌یافته و هدفمند با همه دستگاه‌های فرهنگی‌، ‌تبلیغی و اجرایی در جوامع و مجامع اسلامی ‌و‌ بین‌المللی

در بعُد اهداف و ماموریت‌ :

  1. برخورداری از نفوذ فکری و اعتبار جهانی به عنوان یک مرکز؛ و عقبه‌ی فکری قدرتمند جمهوری اسلامی ایران (به عنوان محور جهان اسلام) و سایر جوامع
  2. ارایه دهنده یک دستگاه فکری کامل و نظام‌یافته حکومت علوی در ابعاد فلسفی، کلامی و فقهی در زمینه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی،‌ اقتصادی و عدالت اجتماعی با محوریت مردم‌سالاری دینی
  3. ارایه دهنده الگو‌های جامع حکومت علوی با شاخص‌‌های کمّی و کیفی کلان در زمینه‌های مدیریتی، ‌فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی بر پایه اندیشه و سیره حکومتی امیرالمؤمنین علیه السلام
  4. ایفای نقش محوری و تعیین­کننده در تثبیت مبانی و پایه‌های فکری و نظری حکومت مبتنی بر مردم­سالاری دینی، مقابله با تلاش‌های تفرقه‌انگیز، و به چالش کشیدن عالمانه مبانی نظام‌های فکری غیردینی
  5. عمق‌بخشی به معرفت مسلمانان و اندیشمندان سایر جوامع نسبت به فلسفه و اهداف غدیر و ارزش‌های ناشی از آن با بهره‌گیری از نظام‌ جامع تبلیغی اثربخش، کارآمد و فراگیر
  6. نهادینه سازی فرهنگ علوی و سیره عملی امیرالمؤمنین p

سیاست‌های کلی :

  1. تسهیل زمینه‌سازی گسترش فعالیت‌های غدیری عامه مردم ازطریق دعوت عمومی وجلب مشارکت آنان
  2. برنامه‌های بنیاد در راستای تحقق چشم‌انداز ۲۰ ساله تعریف می‌شود .
  3. نقش بنیاد بین­المللی غدیر؛ سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، پی­گیری، تسهیل­گری و ایجاد زمینه و انگیزه در میان مدیران وکارکنان سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی، عمومی و تلاش در جهت شکوفاسازی انگیزه­های اعتقادی دینی و انسانی اقشار مختلف اجتماعی است.
  4. تلاش در جهت تقویت وحدت مسلمین از طریق تبیین عالمانه پیام غدیر، طرح امیرالمؤمنین p به عنوان محور وحدت و پرهیز از هرگونه فعالیت و یا اقدام تفرقه‌انگیز
  5. انجام کلیه‌اقدامات بنیاد در چارچوب و با رعایت قوانین کشور
  6. ایجاد تعامل هم‌افزا با دستگاه‌ها و فعالان فرهنگی، مؤسسات و مجامع فرهنگی همسو در داخل و خارج از کشور
  7. توجه ویژه در برنامه ریزی ها به کودکان، نوجوانان و جوانان دختر و پسر
  8. فعال­سازی کلیه دستگاه‌های اجرایی، نهادهای انقلاب اسلامی، مؤسسات و مراکز عمومی در ترویج فرهنگ غنی غدیر

سیاست‌های محتوایی :

  1. تبیین پیام های آموزنده غدیر و فلسفه آن با تاکید بر بُعد حکومتی غدیر
  2. تقویت نهضت نرم‌افزاری و پژوهشی پیرامون موضوعات غدیری
  3. مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن نسبت به فلسفه غدیر
  4. تبیین، ترویج و تبلیغ فضایل امیرالمؤمنین p، طرح سیره امیرالمؤمنین pبه عنوان الگوی جامع و اسوه حسنه همه ارزش‌های الهی و انسانی
  5. ترویج نهج‌البلاغه و مفاهیم خطبه غدیر در جامعه و معرفی کتاب شریف الغدیر و عبقات الانوار
  6. تلاش در جهت تثبیت و تعمیق هویّت دینی و تقویت و گسترش فرهنگ علوی در جامعه
  7. ترویج آموزه‌های علوی براساس نیاز‌های روز جهان اسلام و جامعه جهانی
  8. اختصاص دهه امامت و ولایت به تبلیغ و ترویج فرهنگ غنی غدیر و تبیین و تشریح فلسفه غدیر (غدیر، ابعاد و پیام‌های غدیر، امامت، ولایت، فلسفه سیاسی اسلام، حکومت اسلامی و …‌) و اختصاص ایام­الله میلاد نور (‌دهم رجب ـ میلاد جوادالائمه pـ تا سیزدهم رجب ـ میلاد امیرالمؤمنین pـ) به شناخت فضایل امیرالمؤمنین‌p، آموزه‌های آن حضرت و سبک زندگی علوی

رویکردهای برنامه‌ریزی :

بنیاد بین‌المللی غدیر با توجه به لزوم هماهنگی میان تعظیم شعائر الهی با معرفت‌افزایی پیرامون موضوع غدیر و آموزه‌های علوی، برنامه‌های خود را در دو بخش عمده دسته‌بندی کرده است:

  1. برنامه‌های فرهنگ‌ساز(معرفت افزا)؛ که رویکرد علمی و پژوهشی بنیاد نیز در آن تعریف و در قالب برگزاری همایش، کنگره‌، جشنواره‌، سمینار و نشست‌های علمی معرفتی تعریف شده و همراه با تهیه، تدوین و انتشار کتاب‌ها، مقالات و نشریه‌های تخصصی و حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی در حوزه غدیر و موضوعات مرتبط با آن، تلاش در جهت فرهنگ‌سازی غدیر در حوزه‌های علوم پایه و انسانی دارد.
  2. برنامه‌‌های گرامیداشت غدیر(مناسک سازی)؛ که عمدتاً ناظر بر امر تبلیغ و ترویج و برگزاری مراسم ها، جشن و سرور به عنوان پرچم همیشه در اهتزاز و نماد عمومی حقانیّت تشیّع و تعظیم ‌شعائر الهی است.

روابط عمومی بنیاد بین المللی غدیر

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.